Sposób przygotowania:
Dorsz czarny Eli z grillaprzygotowanie marynaty
Natkę pietruszki opłukać, osuszyć i pokroić.
przygotowanie marynaty cd
Ze sparzonej cytryny otrzeć skórkę i wycisnąć sok.
przygotowanie marynaty cd
Do miseczki wlać olej rzepakowy i dodać przyprawę do ryb.
przygotowanie marynaty cd
Do oleju z przyprawą dodać pokrojoną natkę pietruszki.
przygotowanie marynaty cd
Do marynaty dodać sok i skórkę z cytryny.Całość doprawić do smaku solą, pieprzem i wymieszać.
przygotowanie ryby
Filety rozmrozić, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na porcje.
przygotowanie ryby cd
Włożyć rybę do pojemnika, dodać marynatę i wymieszać.. Pojemnik przykryć i włożyć na całą noc do lodówki.
przygotowanie ryby cd
Rybę wyjąć z lodówki 30 minut przed grillowaniem. Ułożyć rybę na tacce do grillowania i piec chwilę na rozgrzanym grillu. Rybę odwrócić na drugą stronę i jeszcze chwilę grillować.
Smacznego!