eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Dorsz czarny Eli z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zamarynowałam rozmrożone i osuszone filety z dorsza czarnego. Kawałki dorsza upiekłam na rozgrzanym grillu.

Dorsz czarny Eli z grilla

Składniki:

Dorsz czarny Eli z grilla

ryba

  • 1 kg mrożonych filetów z dorsza czarnego

marynata

Sposób przygotowania:

Dorsz czarny Eli z grilla

przygotowanie marynaty

Dorsz czarny Eli z grilla
Opłukaną i osuszoną natkę pietruszki pokroić.

Natkę pietruszki opłukać, osuszyć i pokroić.

przygotowanie marynaty cd

Dorsz czarny Eli z grilla
Wycisnąć sok i otrzeć skórkę ze sparzonej cytryny.

Ze sparzonej cytryny otrzeć skórkę i wycisnąć sok.

przygotowanie marynaty cd

Dorsz czarny Eli z grilla
Do miseczki z olejem wsypać przyprawę do ryb.

Do miseczki wlać olej rzepakowy i dodać przyprawę do ryb.

przygotowanie marynaty cd

Dorsz czarny Eli z grilla
Do miseczki dodać pokrojoną natkę pietruszki.

Do oleju z przyprawą dodać pokrojoną natkę pietruszki.

przygotowanie marynaty cd

Dorsz czarny Eli z grilla

Do marynaty dodać sok i skórkę z cytryny.Całość doprawić do smaku solą, pieprzem i wymieszać.

przygotowanie ryby

Dorsz czarny Eli z grilla

Filety rozmrozić, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na porcje.

przygotowanie ryby cd

Dorsz czarny Eli z grilla

Włożyć rybę do pojemnika, dodać marynatę i wymieszać.. Pojemnik przykryć i włożyć na całą noc do lodówki.

przygotowanie ryby cd

Dorsz czarny Eli z grilla

Rybę wyjąć z lodówki 30 minut przed grillowaniem. Ułożyć rybę na tacce do grillowania i piec chwilę na rozgrzanym grillu. Rybę odwrócić na drugą stronę i jeszcze chwilę grillować.


Smacznego!