Martyna12

Martyna12

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 303]

Dorsz w cieście migdałowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nowość w naszym Świątecznym menu - delikatny dorsz smażony w cieście ze słodkimi migdałami i kwaśnym sokiem z cytryny. Nowość która wpisała się na stałe, ryba smakuje wyśmienicie.

Dorsz w cieście migdałowym

Składniki:

Dorsz w cieście migdałowym

 

Sposób przygotowania:

Dorsz w cieście migdałowym
Rybę umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki. Oprószyć solą i pieprzem.

Ciasto: Migdały zblendować na sypki proszek.

Składniki ciasta połączyć razem ( ma wyjść dwa razy gęstsze niż na naleśniki ew. dodać więcej mleka lub mąki).

Na patelni rozgrzać olej rzepakowy- dość sporo aby zakrywał do połowy rybę.

Kawałki dorsza maczać w cieście, smażyć na rumiano z obu stron.

Osuszyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.

Tagi:

dania ryby dorsz