Sposób przygotowania:
Dorsz w cieście migdałowym
Rybę umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki. Oprószyć solą i pieprzem.
Ciasto: Migdały zblendować na sypki proszek.
Składniki ciasta połączyć razem ( ma wyjść dwa razy gęstsze niż na naleśniki ew. dodać więcej mleka lub mąki).
Na patelni rozgrzać olej rzepakowy- dość sporo aby zakrywał do połowy rybę.
Kawałki dorsza maczać w cieście, smażyć na rumiano z obu stron.
Osuszyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Ciasto: Migdały zblendować na sypki proszek.
Składniki ciasta połączyć razem ( ma wyjść dwa razy gęstsze niż na naleśniki ew. dodać więcej mleka lub mąki).
Na patelni rozgrzać olej rzepakowy- dość sporo aby zakrywał do połowy rybę.
Kawałki dorsza maczać w cieście, smażyć na rumiano z obu stron.
Osuszyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.