Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Dorsz pieczony z musztardą bawarską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Ryba to samo zdrowie, dzisiaj przygotowałam kostki dorsza pieczone w foli w towarzystwie musztardy. Szybki i smaczny obiad .

Dorsz pieczony z musztardą bawarską Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Dorsz pieczony z musztardą bawarską

 

  • 400 g dorsz - kostka
  • musztarda bawarska
  • przyprawa śródziemnomorska
  • szczypiorek do dekoracji

Sposób przygotowania:

Dorsz pieczony z musztardą bawarską
Na foli aluminiowej układamy kostki dorsza, oprószamy całość przyprawą śródziemnomorską i smarujemy musztardą bawarską, folię zawijamy. Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika zawinięte rybki i pieczemy około 30 minut. Na ostatnie 5 minut odwijamy folię by rybka troszkę się przyrumieniła. Szczypiorek siekamy. Rybę podajemy posypując szczypiorkiem.
Dorsz pieczony z musztardą bawarską
Etap 1 kostki dorsza układamy na foli aluminiowej
Dorsz pieczony z musztardą bawarską
Etap 2 oprószamy dorsza przyprawą śródziemnomorską
Dorsz pieczony z musztardą bawarską
Etap 3 smarujemy rybę obficie musztardą bawarską
Dorsz pieczony z musztardą bawarską
Etap 4 rybę zawijamy w folię i wkładamy do piekarnika