Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Dorsz pod mozzarellą z pomidorkami koktajlowymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Dorsz pod mozzarellą z pomidorkami koktajlowymi oprószony tymiankiem jest idealnym obiadkiem na piątek. Pięknie wygolą, pachnie i smakuje :)

Dorsz pod mozzarellą z pomidorkami koktajlowymi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Dorsz pod mozzarellą z pomidorkami koktajlowymi

 

  • 400 g dorsza
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 125 g mozzarelli
  • pieprz czarny świeżo mielony
  • sól ziołowa
  • tymianek
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Dorsz pod mozzarellą z pomidorkami koktajlowymi
Filet z dorsza myjemy w zimnej wodzie i osuszamy ręcznikiem papierowym, układamy na foli aluminiowej. Pomidorki myjemy i kroimy w plasterki. Mozzarellę w kulce kroimy w plastry. rybę oprószamy solą ziołową, pieprzem czarnym i tymiankiem. Następnie układamy plastry pomidorków oraz mozzarelli. Zawijamy rybę w folię aluminiową. Pieczmy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 minut. Na ostatnie 5 minut otwieramy folię i pozwalani przyrumienić się mozzarelli. Podajemy posypując posiekanym szczypiorkiem.
Dorsz pod mozzarellą z pomidorkami koktajlowymi
Etap 1 Rybkę ukłądamy na foli aluminiowej
Dorsz pod mozzarellą z pomidorkami koktajlowymi
Etap 2 oprószamy przyprawami i t ukłądamy pomidorki
Dorsz pod mozzarellą z pomidorkami koktajlowymi
Etap 3 następnie ukłądamy plastry mozzarelli
Dorsz pod mozzarellą z pomidorkami koktajlowymi
Etap 4 Zawijamy całość w folię i pieczemy w nagrzanym piekarniku

Tagi:

dorsz pomidory