Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Dorsz z warzywami i mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ryba z patelni z warzywami i serem

Dorsz z warzywami i mozzarellą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Dorsz z warzywami i mozzarellą

 

  • 300g filetów z dorsza
  • 300g różyczek brokuła
  • 1/2 szklanki mrożonego groszku
  • 1/2 szklanki mrożonej kukurydzy
  • 2 łyżki przyprawy do ryb
  • sól
  • pieprz
  • 250g mozzarelli
  • olej + odrobina masła

Sposób przygotowania:

Dorsz z warzywami i mozzarellą
Dorsza odmrażamy, o ile był zamrożony i kroimy na kawałki, posypujemy przyprawą do ryb. Groszek i kukurydzę wsypujemy na sitko i przelewamy wrzątkiem. Na patelni roztapiamy masło dodajemy olej, układamy rybę i przykrywamy warzywami. Doprawiamy odrobiną soli i pieprzu i dusimy na niewielkim ogniu (pod przykryciem) przez 15 minut. Dokładamy na wierzch pokrojoną w plastry mozzarellę i smażymy jeszcze przez 5 minut.
Podajemy z ryżem.
Dorsz z warzywami i mozzarellą
Rybę kroimy na kwałki i posypujemy przyprawą do ryb
Dorsz z warzywami i mozzarellą
Na koniec dokładamy mozzarellę pokrojoną w grube plastry