kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Książka Kucharska: Ksiązka kucharska - Dania z ryb bez ości

Dorsz na szpinaku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Filety z dorsza na szpinaku

Dorsz na szpinaku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Dorsz na szpinaku

 

Sposób przygotowania:

Dorsz na szpinaku
Filet z dorsza dzielimy na dwie mniejsze części, posypujemy go przyprawą do ryb, pieprzem, solą oraz skraplamy sokiem z świeżej cytryny . Tak przyprawioną rybę wkładamy na godzinkę do lodówki. Szpinak dusimy na patelni i dodajemy do niego kawałki sera mozzarella. Podgrzewamy szpinak tak długo aż ser się zacznie roztapiać. Rybę smażymy na patelni z niewielkim dodatkiem oliwy. Podgrzany szpinak wykładamy na talerz i przystrajamy po bokach na pół przekrojonymi pomidorkami koktajlowymi. Na tak przygotowany talerz nakładamy usmażoną rybką i danie gotowe. Smacznego
Dorsz na szpinaku
Wszystkie skladniki potrzebne do przygotowania dania.
Dorsz na szpinaku
Filety z dorsza podzielone na pół i przyprawione .
Dorsz na szpinaku
Szpinak podgrzewany z serem mozzarella .
Dorsz na szpinaku
Smażony filet z dorsza na niewielkiej ilości oliwie .