Myszata1993

Myszata1993

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 229]

Dorsz w zalewie octowej

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dorsz w zalewie octowej, nieodłączny element świątecznego stołu, najlepiej przygotować kilka dni wcześniej.

Dorsz w zalewie octowej

Składniki:

Dorsz w zalewie octowej

 

Sposób przygotowania:

Dorsz w zalewie octowej
Filety z dorsza dzielimy na mniejsze kawałki, doprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej, smażymy na oleju.

Do garnka wlewamy wodę, ocet, dodajemy sól, cukier, przyprawy i pokrojoną w piórka cebulę. Całość mieszamy i zagotowujemy.

Rybę układamy w dużym naczyniu, zalewamy przygotowaną zalewą i odstawiamy w chłodne miejsce na minimum dwa dni.