lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Ryba Wigilijna w occie na słodko kwaśno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Specjał rybny czyli ryba w occie zrobiona na słodko kwaśno . Bardzo smaczna i nie może jej zabraknąć na stole Wigilijnym.

Ryba Wigilijna w occie na słodko kwaśno  Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryba Wigilijna w occie na słodko kwaśno

Składniki:

 

 

 

  • Zalewa:

 

Sposób przygotowania:

Ryba Wigilijna w occie na słodko kwaśno

Wykonanie:

Pangę kroimy na mniejsze kawałki ( na pół wystarczy) solimy pieprzymy i skrapiamy z sokiem z cytryny.

Obtaczamy w mące i kładziemy na gorący tłuszcz. Smażymy z obu stron na rumiano.

Do miski wkładamy cebulę pokrojoną w krążki ziele, listek, pieprz mielony.
Wsypujemy cukier, sól i zalewamy wrzątkiem. Mieszamy by nam się rozpuściło wszystko.

Na końcu dodajemy ocet. Smakujemy czy odpowiada nam smak. Wkładamy w zalewę kawałki ryb usmażonych i najlepiej niech poleży 3 lub 4 dni to będzie idealna.

Ryba Wigiljna w occie na słodko kwasno
Pangę kroimy na mniejsze kawałki ( na pół wystarczy) solimy pieprzymy i skrapiamy z sokiem z cytryny.
Ryba Wigiljna w occie na słodko kwasno
Rybe Obtaczamy w mące i kładziemy na gorący tłuszcz.
Ryba Wigiljna w occie na słodko kwasno
Rybe Smażymy z obu stron na rumiano tak aby zdążyła się usmażyć.
Ryba Wigiljna w occie na słodko kwasno
Wkładamy w zalewę kawałki ryb usmażonych i najlepiej niech poleży 3 lub 4 dni to będzie idealna.