Aleksandra Niparko

Aleksandra Niparko

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 20]

Dorsz z warzywami pieczonymi

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Morska ryba doprawiona tymiankiem i przyprawami w towarzystwie bukietu warzyw i kaszy. Idealne połączenie dla osób które chcą zadbać o wagę.

Dorsz z warzywami pieczonymi

Składniki:

Dorsz z warzywami pieczonymi

 

Sposób przygotowania:

Dorsz z warzywami pieczonymi
1. Rybę myjemy i osuszamy. Doprawiamy sole, pieprzem, tymiankiem. 
2. warzywa myjemy i kroimy w wąskie paseczki, doprawiamy tymiankiem, solą i pieprzem oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Układamy na dnie naczynia żaroodpornego i polewamy odrobiną oliwy z oliwek. Na wierzch układamy rybę. Całość przykrywamy folią i pieczemy w nagrzanym piekarniku ( 200 st C) przez 20-25 minut.

3. Dodatkowo pieczemy pomidorki koktajlowe doprawione solą, pieprzem, ziołami ( tymianek, czosnek, rozmaryn) z dodatkiem oliwy. 

 

Tagi:

ryby dorsz dania