katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Dorsz z paprykowo ketchupowyn sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wszystkie ryby są smaczne ale u nas jakoś najbardziej nam po drodze z dorszem dlatego u nas często bywa na stole.

Dorsz z paprykowo ketchupowyn  sosie

Składniki:

Dorsz z paprykowo ketchupowyn sosie

 

  • filet dorsza 2 szt duże
  • papryka 2 szt
  • cebula 1 szt duża
  • ketchup domowy 1 słoik (0,33)
  • sól i pieprz
  • olej
  • masło

Sposób przygotowania:

Dorsz z paprykowo ketchupowyn sosie
Papryki oczyszczamy, płuczemy i kroimy w mniejszą kostkę. Cebulę kroimy w krążki albo piórka. Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy cebulę, dodajemy paprykę i podlewamy trochę wodą. Chwilę dusimy i dodajemy ketchup,doprawiamy do smaku i dusimy do miękkości papryki. Każdy filet ryby kroimy na połowy i oprószamy pieprzem. Smażymy na rozgrzanym maśle i zdejmujemy ostrożnie z patelni. Kładziemy na nałożony na talerz sos paprykowy.Rybę można oprószyć solą, przyprawą albo też ziołami.

Tagi:

dania dorsz sos