Sposób przygotowania:
Dorsz zapiekany pod pierzynką z warzyw
Kroimy w kostkę cebulę, pora w półplasterki. Wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy, aż się zeszkli. Dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę i smażymy około 5 minut na małym ogniu.
Filety z dorsza myjemy, osuszamy i nacieramy pieprzem oraz solą. Układamy w naczyniu do zapiekania. Na rybie kładziemy warzywa.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy 15 minut.
Mieszamy śmietanę z sokiem z cytryny, koperkiem i przyprawami. Wyjmujemy rybę, polewamy śmietaną i pieczemy jeszcze przez 15 minut.
Filety z dorsza myjemy, osuszamy i nacieramy pieprzem oraz solą. Układamy w naczyniu do zapiekania. Na rybie kładziemy warzywa.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy 15 minut.
Mieszamy śmietanę z sokiem z cytryny, koperkiem i przyprawami. Wyjmujemy rybę, polewamy śmietaną i pieczemy jeszcze przez 15 minut.