Sposób przygotowania:
Dorsz w panierce jogurtowej z puree ziemniaczanym
Ryba:
Fileta z dorsza dokładnie myjemy i przekrawamy na pół. Pieprzymy go i solimy z 2 stron. Panierka: Z podanych składników zrobić ciasto jak na racuchy. Dokładnie obmoczyć w cieście naszą rybę i piec ją na mocno rozgrzanym oleju.
Sałatka:
Pomidorki koktajlowe przekrawamy na pół, cebulę zielona siekamy w krążki. Ogórka zielonego obieramy ze skórki kroimy na pół a następnie na cieniutkie plasterki.
Szpinak:
Przepis wzięłam z innego mojego: https://gotujmy.pl/szpinak-z-czosnkiem,przepisy-dodatki-przepis,251241.html
Ziemniaki:
Gotujemy ziemniaki pokrojone w ćwiartki. Następnie odcedzamy wodę i wlewamy ciepłe mleko oraz nieweilką ilość masła. Potem najlepiej rogalka delikatnie mieszamy.
Fileta z dorsza dokładnie myjemy i przekrawamy na pół. Pieprzymy go i solimy z 2 stron. Panierka: Z podanych składników zrobić ciasto jak na racuchy. Dokładnie obmoczyć w cieście naszą rybę i piec ją na mocno rozgrzanym oleju.
Sałatka:
Pomidorki koktajlowe przekrawamy na pół, cebulę zielona siekamy w krążki. Ogórka zielonego obieramy ze skórki kroimy na pół a następnie na cieniutkie plasterki.
Szpinak:
Przepis wzięłam z innego mojego: https://gotujmy.pl/szpinak-z-czosnkiem,przepisy-dodatki-przepis,251241.html
Ziemniaki:
Gotujemy ziemniaki pokrojone w ćwiartki. Następnie odcedzamy wodę i wlewamy ciepłe mleko oraz nieweilką ilość masła. Potem najlepiej rogalka delikatnie mieszamy.