Sposób przygotowania:
Drobiowa galareta według Laluni
Do garnka wlewamy wodę .Dodajemy umyte udka z kurczaka ziele angielskie ,liść laurowy ,pieprz w ziarnkach. Gotujemy na małym ogniu.Dodajemy bulion drobiowy Babuni Winiar . Gotujemy do miękkości mięsa jakąś godzinkę ,Wyjmujemy udka obieramy z mięska na kawałki kroimy. Wkładamy z powrotem do Garnka i dodajemy marchewkę z groszkiem , marchewka jest w kostkę pokrojona .Gotujemy z 20 minut .Żelatynę zalewamy pół szklanki zimnej przegotowanej wody zostawiamy na 20 minut, w tym czasie pęcznieje . Żelatynę wkładamy do garnka i mieszamy do rozpuszczenia nie gotujemy już . Przelewamy galaretę w słoiki albo szklaneczki kto co woli .Jak ostygnie możemy wstawić do lodówki szybciej nam zgęstnieje .