lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Drobiowa galareta według Laluni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wyszła znakomita a jaki wspaniały smak ma

Drobiowa galareta według Laluni Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Drobiowa galareta według Laluni

 

  • Bulion Babuni Drobiowy 4 sztuki
  • marchewka z groszkiem 250 gram mrożone
  • udka z kurczaka 4 sztuki duże
  • ziele angielskie 3 sztuki
  • liść laurowy 3 sztuki
  • pieprz w ziarnkach 6 sztuk
  • 3 litry wody
  • żelatyna na 3 litry wody

 

Sposób przygotowania:

Drobiowa galareta według Laluni
Do garnka wlewamy wodę .Dodajemy umyte udka z kurczaka ziele angielskie ,liść laurowy ,pieprz w ziarnkach. Gotujemy na małym ogniu.Dodajemy bulion drobiowy Babuni Winiar . Gotujemy do miękkości mięsa jakąś godzinkę ,Wyjmujemy udka obieramy z mięska na kawałki kroimy. Wkładamy z powrotem do Garnka i dodajemy marchewkę z groszkiem , marchewka jest w kostkę pokrojona .Gotujemy z 20 minut .Żelatynę zalewamy pół szklanki zimnej przegotowanej wody zostawiamy na 20 minut, w tym czasie pęcznieje . Żelatynę wkładamy do garnka i mieszamy do rozpuszczenia nie gotujemy już . Przelewamy galaretę w słoiki albo szklaneczki kto co woli .Jak ostygnie możemy wstawić do lodówki szybciej nam zgęstnieje .
Drobiowa galareta według Laluni
Gotowałam na małym ogniu a by powstał rosołek smak wspaniały
Drobiowa galareta według Laluni
Mięsko obrane i wrzucone z powrotem do garnka teraz tylko żelatyna i gotowę