Sposób przygotowania:
Słodko-pikantny gulasz z dodatkiem dżemu
Łopatkę kroimy w większą kostkę.
Do garnka wlewamy olej, rozgrzewamy i wrzucamy mięso, chwilę podsmażamy.
Następnie wlewamy wodę, tyle aby zakryła mięso, dodajemy liście i ziele angielskie oraz suszone warzywa.
Dusimy około 10-15 minut.
Następnie dodajemy ketchup i dżem truskawkowy.
Doprawiamy do smaku.
Dusimy do miękkości mięsa około 20 minut.
Podajemy z ulubinymi dodatkami.
Smacznego ;)
Do garnka wlewamy olej, rozgrzewamy i wrzucamy mięso, chwilę podsmażamy.
Następnie wlewamy wodę, tyle aby zakryła mięso, dodajemy liście i ziele angielskie oraz suszone warzywa.
Dusimy około 10-15 minut.
Następnie dodajemy ketchup i dżem truskawkowy.
Doprawiamy do smaku.
Dusimy do miękkości mięsa około 20 minut.
Podajemy z ulubinymi dodatkami.
Smacznego ;)
lukrowanepierniczki