madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 556]

Pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Aby zmienić tradycyjną panierkę z bułki tartej tym razem w cieście naleśnikowym, a w środku ser, szynka i czosnek.

Pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym

Składniki:

Pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym

Mięso

  • 2 piersi podwójne z kurczaka
  • 12 plasterków szynki
  • 12 plasterków żółtego sera
  • 1/2 główki czosnku
  • sól do smaku
  • pieprz mielony do smaku
  • vegeta do smaku

Ciasto naleśnikowe

  • 1 szklanka mleka
  • 2 jaja
  • 1/5 szklanki maki pszennej

Dodatkowo

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym

ETAP 1:

Pierś  z kurczaka w cieście naleśnikowym
Rozbite kawalki mięsa przyprawiamy do smaku

Pierś z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki ok 12 szt i lekko rozbijamy. Przyprawiamy do smaku solą mielonym czarnym pieprzem oraz vegetą.

ETAP 2:

Pierś  z kurczaka w cieście naleśnikowym
Przygotowujemy ciasto naleśnikowe z podanych składników

W misce mieszamy mleko z jajami i mąką pszenną, możemy trochę przyprawić do smaku.

ETAP 3:

Pierś  z kurczaka w cieście naleśnikowym
Układamy składniki farszu na każdym kawałku

Na każdym kawałku mięsa układamy po plasterku szynki, sera i plasterki pokrojonego czosnku.

ETAP 4:

Pierś  z kurczaka w cieście naleśnikowym
Obtoczone w cieście mięso smażymy na oleju

Składamy na pół i maczamy w cieście naleśnikowym z każdej strony.

Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju, aż mięso będzie miękkie a panierka złotobrązowa.

Tagi:

danie mięso