Sposób przygotowania:
Rolada drobiowa z pieczarkami i serem korycińskim
Najpierw opłukujemy pierś pod wodą. Osuszamy pierś ręcznikiem papierkowym. Kroimy piersi w plastry i tłuczkiem tłuczemy ja to robie przez woreczek . Kładę na stolnicy piersi formując prostokąt . Obsypujemy piersi solą pieprzem i czerwoną papryką mieloną . Pieczarki myjemy i kroimy drobno w kostkę. Smażymy na oliwie z oliwek pieczarki , podlewamy je bulionem drobiowym. Jabłka obieramy ze skórki i kroimy je w kosteczkę dodajemy do pieczarek i razem dusimy . Na końcu dodajemy ser z suszonym szczypiorkiem i pomidorkiem pokrojony drobno w kostkę. Jak składniki się połączą ( ser rozpuści ) odsączamy przez sitko ze zbędnego soku . Przestudzony farsz kładziemy na całej powierzchni na piersi z kurczaka. Paprykę kroimy w paseczki i układamy w poprzek.Zwijamy w rulon , pomagałam sobie stolnicą silikonową. Po zwinięciu przekroiłam roladę na połowę i dratwą związałam (tak jak baleron) obydwie połówki. Przeniosłam na folie aluminiową i zawinęłam. Piekłam godzinkę w 200 stopniach. Rolada wyszła przepyszna . Podałam ja z surówka i ziemniaczkami z pieca w łupinkach pokrojonych w łódeczki .