Sposób przygotowania:
Gołąbki z młodej kapusty
Tuszkę z królika pokroić, zalać wodą, posolić i gotować do miękkości mięsa. Po ugotowaniu wystudzić, obrać mięso z kości i zmielić w maszynce.
Kapustę krótko sparzyć, obrać liście i wyciąć najgrubszy nerw.
Ryż ugotować w 4 szklankach wody z 2 łyżeczkami jarzynki. Cebule obrać, posiekać i zeszklić. Pieczarki pokroić i podsmażyć do odparowania soku.
Mięso, ryż, cebulę i pieczarki wymieszać doprawiając do smaku. Farsz zawijać w liście kapusty i układać ściśle w naczyniu do zapiekania. Piec pod przykryciem w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut.
Podawać z ulubionym sosem.
Smacznego
Kapustę krótko sparzyć, obrać liście i wyciąć najgrubszy nerw.
Ryż ugotować w 4 szklankach wody z 2 łyżeczkami jarzynki. Cebule obrać, posiekać i zeszklić. Pieczarki pokroić i podsmażyć do odparowania soku.
Mięso, ryż, cebulę i pieczarki wymieszać doprawiając do smaku. Farsz zawijać w liście kapusty i układać ściśle w naczyniu do zapiekania. Piec pod przykryciem w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut.
Podawać z ulubionym sosem.
Smacznego
SylaUla
czarrna
Dziękuję :)