czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Filet pieczony z warzywami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny obiad, który sam się robi, wystarczy wszystkie składniki pokroić do naczynia do zapiekania i czekać :)

Filet pieczony z warzywami

Składniki:

Filet pieczony z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Filet pieczony z warzywami
Na dnie naczynia do zapiekania ułożyć filety. Ziemniaki pokroić w plasterki i wrzucić do mięsa, całość posypać przyprawą cafe de Paris. Na mięso ułożyć po plasterku masła.

Pieczarki pokroić w ćwiartki i wrzucić do naczynia, posypać jarzynką, papryką i pieprzem i na wierzchu rozłożyć resztę masła.

Przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na pół godziny. Brokuła podzielić na różyczki, dołożyć do mięsa i piec jeszcze 15 minut.

Smacznego