Sposób przygotowania:
Drobiowe flaczki
Umyte i pozbawione skóry mięso gotujemy z kostką rosołową i warzywami jak na tradycyjną zupę. Po 15 minutach wyławiamy mięso, czekamy aż ostygnie, oddzielamy od kości i kroimy w cienkie paski, żeby przypomniały flaczki.
Wrzucamy je z powrotem do garnka i gotujemy na małym ogniu. Dodajemy sporą ilość majeranku (można użyć także przyprawy do flaków), pieprz ziołowy oraz sos sojowy i pół ostrej papryczki. Gotujemy jeszcze przez 5-10 minut.
Podajemy z chlebkiem.
Wrzucamy je z powrotem do garnka i gotujemy na małym ogniu. Dodajemy sporą ilość majeranku (można użyć także przyprawy do flaków), pieprz ziołowy oraz sos sojowy i pół ostrej papryczki. Gotujemy jeszcze przez 5-10 minut.
Podajemy z chlebkiem.