Martyna12

Martyna12

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 235]

Drobiowe kąski w cieście serowo-czosnkowym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kawałki kurczaka smażone w cieście na bazie dipu serowego i mascarpone. Pyszne, soczyste mięso o przyjemnym, serowym smaku z akcentem cytrynowego pieprzu.

Drobiowe kąski w cieście serowo-czosnkowym

Składniki:

Drobiowe kąski w cieście serowo-czosnkowym

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe kąski w cieście serowo-czosnkowym
Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z błonek, pokroić na małe kawałki.

Składniki na ciasto połączyć razem do powstania, gęstej, jednolitej konsystencji ( w razie potrzeby dodać więcej mąki lub dolać wody.)

W cieście, partiami zanurzać i obtaczać dokładnie kawałki kurczaka.

Smażyć na rozgrzanym oleju, na rumiano z obu stron.

Usmażone odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.