djkatee

djkatee

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Drobiowe kieszonki z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Fileciki z niespodzianka. Bardzo smaczne.

Drobiowe kieszonki z pieczarkami

Składniki:

Drobiowe kieszonki z pieczarkami

 

  • 2 filety z piersi z kurczaka,
  • 6 sztuk pieczarek,
  • 0,5 cebuli,
  • Przyprawy do mięsa wg uznania np. przyprawa do kurczaka, majeranek itp.
  • wykałaczki,
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe kieszonki z pieczarkami
Filety myjemy, posypujemy przyprawą i nacinamy w środku robiąc tak jakby "kieszonkę" Pieczarki obieramy, kroimy i dusimy na małym ogniu z drobno pokrojoną cebulą. Doprawiamy do smaku i wkładamy do wcześniej wykrojonej kieszonki. Przekłuwamy wykałaczkę w taki sposób, żeby farsz nie wyleciał podczas pieczenia. Wstawiamy do piekarnika na ok 20-30 min.