Sposób przygotowania:
Drobiowa kieszonka z fetą i pesto
Piersi opłukałam, osuszyłam papierowym ręcznikiem, w każdej z nich, ostrym nożem, nacięłam kieszonkę. Każdą kieszonkę wysmarowałam w środku połową łyżeczki pesto i wypełniłam kawałkiem sera typu feta. Kieszonki spięłam metalowymi szpilkami (mogą być wykałaczki). Z wierzchu oprószyłam mięso z obu stron solą i pieprzem. Na patelni rozgrzałam olej, obsmażyłam piersi z obu stron na rumiano. Następnie podlałam niewielką ilością wody, dołożyłam resztę pesto, patelnię przykryłam i na wolnym ogniu dusiłam piersi do całkowitej miękkości. Kieszonki podałam z ziemniakami z wody i sałatą, polane wytworzonym w trakcie duszenia sosem.
2milutka
edytaha
Ależ proszę Agatko :)
reanja
edytaha
:)