Sposób przygotowania:
Drobiowe kieszonki z ryżem i papryką
Wodę ze szczypta soli i kurkumą zagotować. Dodać przepłukany ryż i ugotować do miękkości. Następnie odcedzić i zostawić aż odcieknie i ostygnie. Mięso umyć,osuszyć i naciąć kieszonkę. Do miseczki wrzucić wszystkie przyprawy i dobrze natrzeć mięso, w środku także. Do osobnej miski przełożyć ryż. Ogórka umyć,osuszyć i obrać. Następnie przekroić i wydrążyć miąższ, który wyrzucić. Pozostałą część ogórka drobno pokroić i dodać do ryżu. Sprawioną paprykę także drobno pokroić. Bazylię drobniutko posiekać i przełożyć do reszty składników. Dodać ser mozzarelle. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać. Przygotowany farsz włożyć do kieszonki. Farsz nałożyć obficie. Spiąć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać olej i zrumienić kieszonki z obu stron. Piekarnik rozgrzać do 200 st. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i na niej ułożyć zrumienione mięso. Piec około 10-12 minut. Przed podaniem wyjąć wykałaczki i pokroić na kawałki. Smacznego!