Sposób przygotowania:
Drobiowe kieszonki z pesto i pieczoną paprykąEtap 1
Paprykę przekroić na pół, usunąć pestki, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia skórką do góry, piec w 200 stopniach przez ok. 20 minut, następnie ostudzić i obrać.
Etap 2
Mięso podzielić na 4 porcje, lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą.
Etap 3
Na każdej porcji mięsa ułożyć po dwa plasterki kiełbasy, kawałku pieczonej papryki, kawałku cebuli i po łyżeczce pesto. Złożyć na pół, docisnąć.
Etap 4
Jajko wbić do miseczki, rozbełtać, wymieszać z mlekiem.
Etap 5
Nadziane mięso obtaczać w mące, maczać w jajku, obtaczać w bułce tartej i kłaść na rozgrzany na patelni olej.
Etap 6
Smażyć na średnim ogniu na rumiano z obu stron.