Sposób przygotowania:
Drobiowe kotleciki dla dzieci
Mięso mielone z indyka przekładamy do miseczki, dodajemy 1 jajko, odrobinę solimy oraz pieprzymy, wyrabiamy dokładnie masę.
Płatki kukurydziane rozkruszamy przy pomocy wałka, przesypujemy je na talerz. W oddzielnym talerzu rozkłócamy widelcem jajko. Następnie z masy mięsnej formujemy niewielkie kotleciki. Obtaczamy je w roztrzepanym jajku i panierujemy w płatkach kukurydzianych. Na patelni rozgrzewamy olej. Następnie na rozgrzanym oleju smażymy kotleciki na złoty kolor. Podajemy je dzieciom z ryżem lub ziemniakami.
Płatki kukurydziane rozkruszamy przy pomocy wałka, przesypujemy je na talerz. W oddzielnym talerzu rozkłócamy widelcem jajko. Następnie z masy mięsnej formujemy niewielkie kotleciki. Obtaczamy je w roztrzepanym jajku i panierujemy w płatkach kukurydzianych. Na patelni rozgrzewamy olej. Następnie na rozgrzanym oleju smażymy kotleciki na złoty kolor. Podajemy je dzieciom z ryżem lub ziemniakami.