Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Drobiowe kotlety rosołowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mięso oraz warzywa, które zostały mi po gotowaniu rosołu, wykorzystałam do przygotowania smacznych kotletów.

Drobiowe kotlety rosołowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Drobiowe kotlety rosołowe

 

  • 650 gram gotowanego mięsa drobiowego z rosołu (waga po obraniu z kości)
  • 1 por z rosołu
  • 1 gotowana marchewka
  • 1 gotowana pietruszka
  • 1 kawałek gotowanego selera
  • 1 cebula
  • 2-3 łyżki oleju
  • 1 duża garść szpinaku
  • 1 łyżka papryki wędzonej
  • pół łyżeczki ostrej papryki
  • 2 jajka
  • 8 łyżek kaszy manny
  • sól, pieprz
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Drobiowe kotlety rosołowe
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanym oleju.

Obrane z kości mięso mielimy w maszynce razem z gotowanymi warzywami.

Dodajemy zeszkloną cebulę, drobno posiekany szpinak oraz przyprawy.

Dokładnie mieszamy. Dodajemy kaszę mannę oraz jajka i znów mieszamy.

Formujemy kotlety (mnie wyszło 12) i panierujemy je w bułce tartej. Smażymy je na rumiano na rozgrzanym oleju z obu stron.
Drobiowe kotlety rosołowe
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanym oleju.
Drobiowe kotlety rosołowe
Obrane z kości mięso mielimy w maszynce razem z gotowanymi warzywami.
Drobiowe kotlety rosołowe
Dodajemy zeszkloną cebulę, drobno posiekany szpinak oraz przyprawy.
Drobiowe kotlety rosołowe
Dodajemy kaszę mannę oraz jajka i znów mieszamy.