Sposób przygotowania:
Pierś faszerowana serkiem feta, rukolą i oliwkamiKrok 1
Pierś z kurczaka myjemy,osuszamy ręcznikiem papierowym,doprawiamy sola i pieprzem i delikatnie na wierzchu smarujemy sos na bazie papryczki chilli odmiany Piri-Piri.
Krok 2
Do miseczki wkładamy rukolę (pokroiłam ją na mniejsze kawałeczki) dodajemy serek feta i mieszamy. Przekładamy farsz do dwóch połówek piersi i dodajemy teraz oliwki bez z pestek, z papryką Jalapeno.
Zawijamy w papier do pieczenia i smażymy na patelni do zarumienienia aby nie było surowe :)
Krok 3
Gotujemy kaszę pęczak według tego co jest napisane na opakowaniu.
Krok 4
Fasolkę szparagową myjemy, obcinamy końcówki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
Krok 5
Ogórek małosolny kroimy w kostkę, dodajemy ruccole,paprykę pokrojona drobno i prażone pestki słonecznika.
Skrapiamy sokiem z cytryny oraz ekstra Virgin Olive Oil Spain i doprawiamy sola i pieprzem.
Krok 6
Na talerz nakładamy sałatkę kaszę fasolkę i pierś z kurczaka.Podajemy na gorąco, smacznego.
Jagodowa
Magdalena88
lalunia
Powiem tylko , smaczne połączenie :)
lalunia
Zrób i nie pożałujesz, będziesz zadowolona .