marta20002717

marta20002717

Kucharz
[Przepisów: 12]

Drobiowe roladki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Aby dokładnie rozbić mięso , najlepiej umieścić je w foliowej torebce i użyć drewnianego tłuczka . Do smażenia najlepiej olej rzepakowy .

Drobiowe roladki

Składniki:

Drobiowe roladki

 

  • 50 dkg piersi z kurczaka lub indyka
  • 5 dkg żółtego sera
  • 2 małe pory
  • 1/2 strąka czerwonej papryki
  • Kilka gałązek świeżego tymianku
  • Przyprawa do kurczaka
  • 3 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Drobiowe roladki
Mięso opłukać , podzielić na 4 porcje , rozbić każdą delikatnie drewnianym tłuczkiem , posypać przyprawą do kurczaka , pozostawić w chłodnym miejscu na ok . 10 min . Pory oczyścić , opłukać , podzielić na kawałki , paprykę umyć , usunąć nasiona , pokroić w paski , opłukać i osuszyć gałązki tymianku , ser żółty pokroić w słupki. Na płatach mięsa układać kawałki sera , papryki , pora i gałązki tymianku , owinąć mięsem , spiąć , usmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczem . Smacznego .