Sposób przygotowania:
Drobiowe roladki light z mozarelląprzygotowanie
mięso z kurczaka dzielimy wzdłuż na pół i przez folię (aby nie podziurawić mięsa), bardzo cienko rozbijamy każdy kawałek mięsa. doprawiamy solą i pieprzem
faszerowanie
tak jak na załączonym zdjęciu układamy na przemian paseczki mozzarelli oraz gałązki koperku.
składanie
roladki bardzo ściśle zwijamy. ucinamy kawałek foli spożywczej, układamy na jej brzegu roladkę i ściśle zawijamy, brzegi skręcamy jak cukierek i zawiązujemy boki.
etap koncowy
nastawiamy wodę, gdy zacznie wrzeć wrzucamy roladki i na wolnym ogniu gotujemy je ok. 20 minut. po tym czasie wyjmujemy, rozcinamy folię i przecinamy roladki na pół. podajemy do drugiego dania lub na zimno do kanapek
Marika-
Magdalena88
Mysiunia
Megi1985