Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Drobiowe roladki light z mozarellą

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Ostatnio staramy się jeść zdrowo, unikamy smażonego i pieczonego. Tak przygotowane mięso jest pyszne i soczyste, lepsze niż panierowane.

Drobiowe roladki light z mozarellą Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Drobiowe roladki light z mozarellą

podstawowe

  • 0,5 piersi z kurczaka
  • 100 gram mozarelli
  • koperek
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Drobiowe roladki light z mozarellą

przygotowanie

Drobiowe roladki light z mozarellą
mięso musimy bardzo cienko rozbić, aby zrobić ładne roladki

mięso z kurczaka dzielimy wzdłuż na pół i przez folię (aby nie podziurawić mięsa), bardzo cienko rozbijamy każdy kawałek mięsa. doprawiamy solą i pieprzem

faszerowanie

Drobiowe roladki light z mozarellą
tak jak na zdjęciu układamy kiperem i mozzarelle

tak jak na załączonym zdjęciu układamy na przemian paseczki mozzarelli oraz gałązki koperku.

składanie

Drobiowe roladki light z mozarellą
potrzebbny jest kawałek folii spożywczej.

roladki bardzo ściśle zwijamy. ucinamy kawałek foli spożywczej, układamy na jej brzegu roladkę i ściśle zawijamy, brzegi skręcamy jak cukierek i zawiązujemy boki.

etap koncowy

Drobiowe roladki light z mozarellą
roladki pakujemy w folię tak jak cukierki

nastawiamy wodę, gdy zacznie wrzeć wrzucamy roladki i na wolnym ogniu gotujemy je ok. 20 minut. po tym czasie wyjmujemy, rozcinamy folię i przecinamy roladki na pół. podajemy do drugiego dania lub na zimno do kanapek