gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Drobiowe roladki z chrzanem i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Drobiowe roladki z chrzanem i serem panierowane w jajku i bułce tartej. Polecam jako danie obiadowe.

Drobiowe roladki z chrzanem i serem

Składniki:

Drobiowe roladki z chrzanem i serem

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka,
  • kilka łyżeczek chrzanu,
  • kilka plasterków żółtego sera,
  • sól i pieprz do smaku,
  • mąka do obtaczania,
  • 2 jajka,
  • bułka tarta do obtaczania,
  • olej do smażenia.

Sposób przygotowania:

Drobiowe roladki z chrzanem i serem
Piersi z kurczaka kroimy w plasterki, rozbijamy i posypujemy solą i pieprzem. Następnie smarujemy łyżeczką chrzanu i układamy plaster sera. Zwijamy w rulony.

Roladki obtaczamy, a mące, następnie w rozkłóconym jajku i na koniec w bułce tartej.

Smażymy z każdej strony na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego

Tagi:

chrzan