Sposób przygotowania:
Drobiowe roladki w boczku - grillowane
Filet z kurczaka dokładnie oczyścić umyć i osuszyć a następnie pokroić na porcje.
Obrany czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z olejem dodając przyprawy.
Następnie włożyć kawałki kurczaka i wymieszać a następnie włożyć na dwie godziny do lodówki.
Po tym czasie wyjąc, kawałki mięsa owinąć cienkimi plasterkami boczku, spiąć wykałaczkami a następnie ułożyć na rozgrzanej grillowej patelni.
Grillować około 20 -30 minut, często roladki obracając.
Na patelni grillować razem z roladkami oczyszczoną pokrojoną paprykę, oraz pomidorki koktajlowe.
Można grillować również na rozgrzanym grillu w towarzystwie usmażonych ziemniaków i grillowanych warzyw.
Obrany czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z olejem dodając przyprawy.
Następnie włożyć kawałki kurczaka i wymieszać a następnie włożyć na dwie godziny do lodówki.
Po tym czasie wyjąc, kawałki mięsa owinąć cienkimi plasterkami boczku, spiąć wykałaczkami a następnie ułożyć na rozgrzanej grillowej patelni.
Grillować około 20 -30 minut, często roladki obracając.
Na patelni grillować razem z roladkami oczyszczoną pokrojoną paprykę, oraz pomidorki koktajlowe.
Można grillować również na rozgrzanym grillu w towarzystwie usmażonych ziemniaków i grillowanych warzyw.
gusia1000
redakcja