jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Drobiowe roladki z kaszą gryczaną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Jak dotąd farsz gryczano - twarogowy wykorzystywałam do przygotowania pierogów. Tym razem postanowiłam wykonać z jego udziałem roladki drobiowe. Wyszły pyszne, więc na stałe zagościły u menu moich domowników:).

Drobiowe roladki z kaszą gryczaną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Drobiowe roladki z kaszą gryczaną

 

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe roladki z kaszą gryczaną
Filet z kurczaka dzielimy na 4 mniejsze porcje lub 2 większe. Podzielone mięso rozbijamy. Rozbite oprószamy przyprawami. Pozostawiamy i przygotowujemy nadzienie. Cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na przygotowany talerz wykładamy kaszę, ser oraz cebulę. Razem dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Gotowe nadzienie wykładamy na przygotowane filety. Zawijamy roladki. W razie potrzeby możemy dodatkowo spiąć je wykałaczkami. Przygotowane roladki smażymy na rozgrzanym oleju do miękkości z obu stron. Gotowe podajemy na ciepło jako dodatek do obiadu.
Drobiowe roladki z kaszą gryczaną
Mięso delikatnie rozbijamy i doprawiamy do smaku
Drobiowe roladki z kaszą gryczaną
Kasze łączymy z serem i cebulą. doprawiamy do smaku
Drobiowe roladki z kaszą gryczaną
Gotowe nadzienie wykładamy na rozbite filety
Drobiowe roladki z kaszą gryczaną
Zwijamy roladki i smażmy do miękkości z obu stron