Sposób przygotowania:
Majerankowe bitki schabowe Eliprzygotowanie składników
Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę. Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd
Kotlety opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem. Mięso lekko rozklepać tłuczkiem do mięsa.
przygotowanie bitek
Rozbite kotlety oprószyć solą i pieprzem z obu stron.
przygotowanie bitek cd
Na talerz wsypać mąkę i obtoczyć w niej kotlety.
przygotowanie bitek cd
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć kotlety z obu stron.
przygotowanie bitek cd
Do kotletów dodać cebulę, czosnek i razem smażyć aż cebula się zeszkli. Do mięsa dodać paprykę, przyprawę do mięs, majeranek i jeszcze chwilę smażyć. Całość podlać wodą i dusić aż bitki będą miękkie.
przygotowanie bitek cd
Gotowe bitki wyjąć na półmisek a sos zmiksować. Smacznego!
Ja podałam bitki z tłuczonymi ziemniakami i buraczkami.
gusia1000