Sposób przygotowania:
Majerankowe bitki schabowe Eliprzygotowanie składników
![Majerankowe bitki schabowe Eli Majerankowe bitki schabowe Eli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/majerankowe-bitki-schabowe-eli-491409.jpg)
Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę. Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd
![Majerankowe bitki schabowe Eli Majerankowe bitki schabowe Eli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/majerankowe-bitki-schabowe-eli-491410.jpg)
Kotlety opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem. Mięso lekko rozklepać tłuczkiem do mięsa.
przygotowanie bitek
![Majerankowe bitki schabowe Eli Majerankowe bitki schabowe Eli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/majerankowe-bitki-schabowe-eli-491412.jpg)
Rozbite kotlety oprószyć solą i pieprzem z obu stron.
przygotowanie bitek cd
![Majerankowe bitki schabowe Eli Majerankowe bitki schabowe Eli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/majerankowe-bitki-schabowe-eli-491413.jpg)
Na talerz wsypać mąkę i obtoczyć w niej kotlety.
przygotowanie bitek cd
![Majerankowe bitki schabowe Eli Majerankowe bitki schabowe Eli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/majerankowe-bitki-schabowe-eli-491414.jpg)
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć kotlety z obu stron.
przygotowanie bitek cd
![Majerankowe bitki schabowe Eli Majerankowe bitki schabowe Eli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/majerankowe-bitki-schabowe-eli-491415.jpg)
Do kotletów dodać cebulę, czosnek i razem smażyć aż cebula się zeszkli. Do mięsa dodać paprykę, przyprawę do mięs, majeranek i jeszcze chwilę smażyć. Całość podlać wodą i dusić aż bitki będą miękkie.
przygotowanie bitek cd
![Majerankowe bitki schabowe Eli Majerankowe bitki schabowe Eli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/majerankowe-bitki-schabowe-eli-491416.jpg)
Gotowe bitki wyjąć na półmisek a sos zmiksować. Smacznego!
Ja podałam bitki z tłuczonymi ziemniakami i buraczkami.
gusia1000