Sposób przygotowania:
Gulasz ziemniaczano drobiowy Eliprzygotowanie składników

Ziemniaki obrać opłukać i pokroić w kostkę. Zalać ziemniaki wodą, posolić i gotować aż będą miękkie ale nie rozgotowane.
przygotowanie składników cd

Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.
przygotowanie składników cd

Pieczarki oczyścić i pokroić. Na patelni rozgrzać trzy łyżki oleju. Dodać pieczarki, jedną trzecią pokrojonej cebuli i usmażyć.
przygotowanie składników cd

Pomidory wyjąć z puszek, pokroić i włożyć do zalewy.
przygotowanie składników cd

Przygotować przyprawę do mięs, słodką paprykę i czosnek granulowany.
przygotowanie składników cd

Mięso udek opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę i wymieszać z czosnkiem granulowanym.
przygotowanie składników cd

Na patelni rozgrzać resztę oleju, usmażyć mięso i wyjąć łyżką cedzakową.
przygotowanie składników cd

Na tłuszczu pozostałym z mięsa usmażyć resztę cebuli.
przygotowanie gulaszu

Ugotowane ziemniaki odcedzić. Wywar zachować.
przygotowanie gulaszu cd

Do ziemniaków dodać usmażone mięso.
przygotowanie gulaszu cd

Następnie dodać usmażoną cebulę.
przygotowanie gulaszu cd

Do gulaszu dodać usmażone pieczarki.
przygotowanie gulaszu cd

Na koniec dodać pokrojone pomidory razem z zalewą i przyprawy. Całość wymieszać i chwilę dusić razem przez kilka minut.
Garnek przykryć i zostawić potrawę na 30 minut, żeby się wszystko przegryzło. Smacznego!
gusia1000