Sposób przygotowania:
Gulasz ziemniaczano drobiowy Eliprzygotowanie składników
Ziemniaki obrać opłukać i pokroić w kostkę. Zalać ziemniaki wodą, posolić i gotować aż będą miękkie ale nie rozgotowane.
przygotowanie składników cd
Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.
przygotowanie składników cd
Pieczarki oczyścić i pokroić. Na patelni rozgrzać trzy łyżki oleju. Dodać pieczarki, jedną trzecią pokrojonej cebuli i usmażyć.
przygotowanie składników cd
Pomidory wyjąć z puszek, pokroić i włożyć do zalewy.
przygotowanie składników cd
Przygotować przyprawę do mięs, słodką paprykę i czosnek granulowany.
przygotowanie składników cd
Mięso udek opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę i wymieszać z czosnkiem granulowanym.
przygotowanie składników cd
Na patelni rozgrzać resztę oleju, usmażyć mięso i wyjąć łyżką cedzakową.
przygotowanie składników cd
Na tłuszczu pozostałym z mięsa usmażyć resztę cebuli.
przygotowanie gulaszu
Ugotowane ziemniaki odcedzić. Wywar zachować.
przygotowanie gulaszu cd
Do ziemniaków dodać usmażone mięso.
przygotowanie gulaszu cd
Następnie dodać usmażoną cebulę.
przygotowanie gulaszu cd
Do gulaszu dodać usmażone pieczarki.
przygotowanie gulaszu cd
Na koniec dodać pokrojone pomidory razem z zalewą i przyprawy. Całość wymieszać i chwilę dusić razem przez kilka minut.
Garnek przykryć i zostawić potrawę na 30 minut, żeby się wszystko przegryzło. Smacznego!
gusia1000