Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Drobiowe szaszłyki z cukinią

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

smaczne i pikantne szaszłyki z grilla

Drobiowe szaszłyki z cukinią Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Drobiowe szaszłyki z cukinią

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe szaszłyki z cukinią
Pierś z kurczaka kroimy w dość duże, kwadratowe kawałki. Do miski wlewamy olej, dodajemy 2 łyżki pikantnej przyprawy grillowej, pół łyżeczki soli, ziele oraz liście laurowe, szczypte ziół prowansalskich oraz majeranku, wgniatamy obrany czosnek i mieszamy. Do marynaty wkładamy mięso i odstawiamy do lodówki na minimum 12h.
Cukinie dokładnie myjemy pod bieżącą wodą i kroimy w centymetrowe talarki (jeśli są duże, to przekrawamy je jeszcze na pół), cebulki obieramy. Na wykałaczki nabijamy na przemian kawałki mięsa oraz warzywa. Szaszłyki grillujemy 30-40 minut, często obracając na drugą stronę.
Drobiowe szaszłyki z cukinią
Mięso długo marynujemy aby szaszłyki były dobrze doprawione
Drobiowe szaszłyki z cukinią
Jeśli ktoś lubi paprykę to mozna rowniez dodac do szaszlykow
Drobiowe szaszłyki z cukinią
smaczne szaszłyki podczas grillowania