alicjaja

alicjaja

Szef Kuchni
[Przepisów: 70]

Drobiowe Tombaliki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Wygląda pięknie i tak samo smakuje.

Drobiowe Tombaliki

Składniki:

Drobiowe Tombaliki

 

  • kurze łapki,
  • korpus i udka,
  • marchewka ugotowana,
  • jaja na twardo,
  • Sól,
  • pieprz,
  • groszek konserwowy,
  • ewentualnie wędlina,
  • ocet, cytryna

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe Tombaliki
Z mięsa i warzyw (prócz groszku :)) Przez kilka godzin na małym ogniu gotować wywar. Następnie kości obrać z mięsa i rozdrobnić. Do małych miseczek lub np. filiżanek, nakładać produkty, marchew i jajka pokroić w talarki, wszystko zalać i zostawić do zastygnięcia. Podawać z sokiem z cytryny lub odrobiną octu..