Sposób przygotowania:
Drobiowo-wołowy rosołek Edzi
Mięso opłukać i włożyć do garnka. Marchew, pietruszkę, seler i cebulę obieramy płuczemy i wrzucamy do mięsa. Por oczyszczamy, płuczemy i również wrzucamy do mięska. Wsypujemy pieprz kolorowy, dodajemy liść laurowy i zalewamy wodą. Gotujemy na wolnym ogniu ok 2, 5 godzinki. Po ok godzinie gotowania dodajemy sól. Kiedy mięsko wołowe jest miękkie przecedzamy rosół. Ewentualnie doprawiamy. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Posypujemy natką pietruszki.
![Drobiowo-wołowy rosołek Edzi Drobiowo-wołowy rosołek Edzi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/drobiowo-wolowy-rosolek-edzi-168773.jpg)
![Drobiowo-wołowy rosołek Edzi Drobiowo-wołowy rosołek Edzi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/drobiowo-wolowy-rosolek-edzi-168774.jpg)
![Drobiowo-wołowy rosołek Edzi Drobiowo-wołowy rosołek Edzi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/drobiowo-wolowy-rosolek-edzi-168775.jpg)