Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Drobiowy rosół z białą fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Bardzo apetyczny drobiowy rosół z białą fasolą

Drobiowy rosół z białą fasolą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Drobiowy rosół z białą fasolą

 

  • 6 podudzi z kurczaka
  • 1 marchew
  • kawałek selera
  • kawałek pietruszki
  • 1 cebula
  • płaska łyżka kucharku
  • sól,pieprz
  • 20 dkg białej fasoli
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Drobiowy rosół z białą fasolą
Podudzia dokładnie płuczemy i wkładamy do garnka. Zalewamy wodą i zagotowujemy mięso. Jarzyny obieramy. Marchew, seler i pietruszkę kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do garnka. Cebulę wrzucamy w całości. Wsypujemy kucharek. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około godziny. Doprawiamy do smaku. Fasolę gotujemy w osobnym garnku, do miękkości w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy, wykładamy na talerz. Dodajemy pokrojone jarzny oraz natkę pietruszki. Zalewamy rosołem i jemy.
Drobiowy rosół z białą fasolą
Podudzia dokładnie płuczemy i wkładamy do garnka. Zalewamy wodą i zagotowujemy mięso.
Drobiowy rosół z białą fasolą
Marchew, seler i pietruszkę kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do garnka. Cebulę wrzucamy w całości. Wsypujemy kucharek. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około godziny.
Drobiowy rosół z białą fasolą
Fasolę gotujemy w osobnym garnku, do miękkości w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy, wykładamy na talerz.