Sposób przygotowania:
Piersi w schabie
Mięso i szpinak umyć, osuszyć. Schab przekroić, tak by powstał płaski kawałek mięsa, rozbić lekko tłuczkiem aby zmiękczyć włókna. Następnie natrzeć go sosem sojowym, curry,solą, pieprzem i zmiażdżonymi dwoma ząbkami czosnku. Piersi kurczaka natrzeć kurkumą, rozmarynem, solą i pieprzem. Mięsa odstawić do lodówki, nawet na noc. Na patelni rozpuścić masło, dodać zmiażdżony ząbek czosnku i do tego dodać liście szpinaku. Podprażyć wszystko razem około 1-2 minuty, a na końcu dodać sól i pieprz do smaku po zdjęciu z ognia. Odstawić do wystudzenia. Schab rozłożyć na desce i na niego równomiernie rozłożyć szpinak, a na środek wyłożyć piersi. Zwinąć schab z nadzieniem w rulon. Brzegi spiąć wykałaczkami i związać sznurkiem jak sznurówki. Ocet balsamiczny wymieszać z miodem i posmarować mięso. Wstawić do nagrzanego piekarnika 200 C na około godzinę. Cammemberta włożyć do naczynia do zapiekania, odciąć z wierzchu skórkę pleśniową i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 C na pięć minut. Upieczoną roladę polać ciepłym cammembertem.
karola25
marietta