Sposób przygotowania:
Drobiowy strogonow z kuskusem
1. Pierś z kurczaka umyłam i pokroiłam w słupki 0,5 x 0,5cm i długości około 5 cm, oprószyłam mąką i podsmażyłam na oleju (można tez dodać łyżkę wody).
2. Marchewkę i pietruszkę pokroiłam w słupki, paprykę oczyściłam i pokroiłam w kostkę, a pieczarki i ogórki w plasterki.
3. Cebule obrałam pokroiłam i dorzuciłam do mięsa razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Podlałam odrobiną wody, dorzuciłam warzywa (oprócz ogórka) i dusiłam około 20 minut. Doprawiłam do smaku solą, pieprzem i sproszkowana papryką. Na końcu dodałam ogórki.
4. Podałam z kuskusem i natką pietruszki.
2. Marchewkę i pietruszkę pokroiłam w słupki, paprykę oczyściłam i pokroiłam w kostkę, a pieczarki i ogórki w plasterki.
3. Cebule obrałam pokroiłam i dorzuciłam do mięsa razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Podlałam odrobiną wody, dorzuciłam warzywa (oprócz ogórka) i dusiłam około 20 minut. Doprawiłam do smaku solą, pieprzem i sproszkowana papryką. Na końcu dodałam ogórki.
4. Podałam z kuskusem i natką pietruszki.