dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Strogonow z indyka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 180
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczny gulasz warzywno-mięsny. Wołowinę zamieniłam na indyka. Efekt bardzo dobry. Mięso jest delikatne a smak bardzo dobry.

Strogonow z indyka

Składniki:

Strogonow z indyka

 

Sposób przygotowania:

Strogonow z indyka

Krok 1:

Stogonow w indyka
Mięso, cebulę i pieczarki obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu.

Mięso płuczemy i osuszamy. Kroimy w kostkę. Obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu.

Przekładamy do miski wyłożonej ręcznikiem papierowym. Cebulę i czosnek siekamy. Szklimy.

Dodajemy pokrojone pieczarki i całość chwilę smażymy. Marchew obieramy i kroimy w słupki.

Krok 3:

Stogonow w indyka
Mięso i warzywa zalewamy bulionem i gotujemy.

Mięso przekładamy do garnka. Dodajemy pieczarki, marchew, papryczki i przyprawy do smaku. Zalewamy bulionem.

Gotujemy pod przykryciem, na wolnym ogniu ok 25 minut. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę ogórki.

Krok 3:

Stogonow w indyka
Całość doprawiamy do smaku i dusimy do miękkości.

Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Całość doprawiamy do smaku i dusimy do miękkości mięsa i warzyw.

Smacznego!


Tagi:

danie mięso