Sposób przygotowania:
Strogonow z indykiem
Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, sznycle kroimy w podłużne paseczki. Teflonowy garnek nacieramy oliwą (niekoniecznie) wrzucamy sznycle z cebula i podduszamy całość 5 minut mieszając.
Papryki myjemy, oczyszczamy z nasion i kroimy w paski. wrzucamy do mięsa i podduszamy 5 minut, następnie dodajemy pokrojone w plastry pieczarki.
Całość zalewamy około 300 ml wody i dodajemy zblendowane pomidory. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i paprykami. Dusimy przez około 15 minut.
Podajemy ze szczyptą posiekanego szczypioru.
Papryki myjemy, oczyszczamy z nasion i kroimy w paski. wrzucamy do mięsa i podduszamy 5 minut, następnie dodajemy pokrojone w plastry pieczarki.
Całość zalewamy około 300 ml wody i dodajemy zblendowane pomidory. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i paprykami. Dusimy przez około 15 minut.
Podajemy ze szczyptą posiekanego szczypioru.
Marika-
Magdalena88
Konczi