Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Strogonow z indykiem

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Strogonow z indykiem to pyszna potrawka warzywna ze sznyclami indyczymi. Całość smakuje wyśmienicie.

Strogonow z indykiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Strogonow z indykiem

 

Sposób przygotowania:

Strogonow z indykiem
Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, sznycle kroimy w podłużne paseczki. Teflonowy garnek nacieramy oliwą (niekoniecznie) wrzucamy sznycle z cebula i podduszamy całość 5 minut mieszając.

Papryki myjemy, oczyszczamy z nasion i kroimy w paski. wrzucamy do mięsa i podduszamy 5 minut, następnie dodajemy pokrojone w plastry pieczarki.

Całość zalewamy około 300 ml wody i dodajemy zblendowane pomidory. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i paprykami. Dusimy przez około 15 minut.

Podajemy ze szczyptą posiekanego szczypioru.
Strogonow z indykiem
podduszamy sznycle z indyka z cebulą czerwoną
Strogonow z indykiem
następnie dodajemy pokrojone papryki - żółtą i czerwoną
Strogonow z indykiem
następnie dodajemy pokrojone pieczarki w plastry
Strogonow z indykiem
zalewamy wodą i pomidorami, doprawiamy solą pieprzem i paprykami