dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Strogonow z kociołka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 160
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Krucha wołowina z cebulką, czosnkiem, pieczarkami i ogórkami w aromatycznym sosie przygotowana w kociołku.

Strogonow z kociołka

Składniki:

Strogonow z kociołka

 

Sposób przygotowania:

Strogonow z kociołka

Krok 1:

Strogonow z kociołka
Mięso obtaczamy w przyprawach a cebulę i pieczarki kroimy.

Mięso kroimy w kostkę. 2 łyż papryki mieszamy z solą i pieprzem i dodajemy mięso. Dokładnie mieszamy. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy.

Pieczarki czyścimy i kroimy w plasterki.

Krok 2:

Strogonow z kociołka
Mięso obsmażamy na gorącej patelni na rumiano.

Cebulę i czosnek szklimy i przekładam do kociołka. Zalewamy bulionem. Mięso obsmażamy na rumianą. Dodajemy do cebuli.

Krok 3:

Strogonow z kociołka
Całość dusimy do miękkości mięsa i warzyw.

Do kociołka dodajemy pieczarki, ogórki, przyprawy i przecier pomidorowy. Mieszamy. Zamykamy kociołek i dusimy ok 40 minut, aż mięso będzie miękkie.

Smacznego!