Sposób przygotowania:
Drożdżowa baba z rodzynkami
Około 30 dkg mąki przesiać do miski i dodać szczyptę soli. Mleko doprowadzić do wrzenia i powoli wlewać do mąki cały czas mieszając- odstawić aby przestygło.Margarynę stopić i ostudzić. Drożdże rozetrzeć z 1 łyżką cukru dodać do ciasta i wymieszać.Odstawić do wyrośnięcia (musi podwoić swoją objętość), żółtka utrzeć z resztą cukru.Do wyrośniętego ciasta dodać utarte żółtka , resztę mąki,rodzynki i ostudzona margarynę. Ciasto wyrabiać aż będą robiły się pęcherzyki.Przełożyć do średniej wielkości formy wysmarowanej margaryną i wysypanej mąką .Wyrównać i zostawić do wyrośnięcia na ok. 30 minut. Piec w 160 stopni przez ok. 40 minut.Upieczoną wyłożyć z formy i ostudzić .Cukier puder utrzeć z odrobiną wrzątku i kilkoma kroplami olejku i polać babkę.