Sposób przygotowania:
Ciasto drożdżowe z rabarbarem
Do misy robota wsypać przesianą mąkę, suche drożdże, cukier, sól, cukier wanilinowy i wymieszać składniki.
Dodać jajka, letnie mleko, olej rzepakowy i wyrabiać ciasto z 7 minut.
Misę robota nakryć talerzem i zostawić do wyrośnięcia na około 1-1,5 godziny.
Forma silikonowa 26 cm, ciasto parę razy łyżką wyrobić i wyłożyć do formy, wygładzić wierzch, wsypać pokrojony drobno rabarbar i jabłka.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 50 minut, w formie ciasto wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Dodać jajka, letnie mleko, olej rzepakowy i wyrabiać ciasto z 7 minut.
Misę robota nakryć talerzem i zostawić do wyrośnięcia na około 1-1,5 godziny.
Forma silikonowa 26 cm, ciasto parę razy łyżką wyrobić i wyłożyć do formy, wygładzić wierzch, wsypać pokrojony drobno rabarbar i jabłka.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 50 minut, w formie ciasto wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem.