kasandra6

kasandra6

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 399]

Drożdżowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Ciasto: Drożdże rozdrobnić do miseczki, następnie dodać ciepłe mleko

Drożdżowe

Składniki:

Drożdżowe

 

 

  • kruszonka

 

  • masło 1/2 kostki
  • mąka tortowa 2 szklanki
  • żółtko 1 sztuka
  • cukier 1 szklanka

 

 

Sposób przygotowania:

Drożdżowe
i wymieszać na gładką masę i dodać cukier. Wymieszać wszystko razem, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 20/30 minut. Wsypujemy do dużej miski mąkę, wbijamy jajka, dodajemy masło roztopione i wlewamy drożdże i szybko wyrabiamy. Podzielić na dwie części. Następnie odstawiamy ciasto przykryte ściereczką w ciepłe miejsce na 30 minut lub na chwilę do piekarnika (bez ściereczki), aby wyrosło.

Tagi:

jajko jajka