Sposób przygotowania:
Drożdżowe bułeczki z czekoladą
Drożdże i cukier rozpuszczamy w mleku, odstawiamy na 5-10 minut w ciepłe miejsce.
Mąkę przesiewamy. Dodajemy do mąki zaczyn i resztę składników. Zagniatamy ciasto.
Ciasto powinno być gładkie i elastyczne. Odstawiamy na 1 godzinkę w ciepłe miejsce.
Z ciasta formujemy kuleczki, spłaszczamy. Wykładamy kostkę czekolady i zlepiamy brzegi formując kulkę.
Pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach.
Bułeczki możemy posypać cukrem pudrem.
Smacznego
Mąkę przesiewamy. Dodajemy do mąki zaczyn i resztę składników. Zagniatamy ciasto.
Ciasto powinno być gładkie i elastyczne. Odstawiamy na 1 godzinkę w ciepłe miejsce.
Z ciasta formujemy kuleczki, spłaszczamy. Wykładamy kostkę czekolady i zlepiamy brzegi formując kulkę.
Pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach.
Bułeczki możemy posypać cukrem pudrem.
Smacznego