Sposób przygotowania:
Bułeczki maliniaki z białą czekoladą
1, Ciasto: Wszystkie składniki dobrze wyrobić mikserem z końcówkami do ciasta drożdżowego do uzyskania jednolitego i gładkiego ciasta. Uformować z niego kulę, przełożyć do miski oprószonej mąką i przykryć ściereczka. Odstawić na 1,5 godziny do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Po tym czasie ciasto krótko wyrobić rękami i podzielić na 10-12 części. Z każdej uformować okrągłą bułeczkę. Ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut. Do wyrośnięcia. 2. Nadzienie: Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. W wyrośniętych bułeczkach zrobić pośrodku dołki. Tam umieścić po 2-3 łyżki nadzienia i posypać je malinami. 3. Tak przygotowane bułki piec w 190st.C około 15 minut. Wyjąć z piekarnika i ostudzić na kratce. Posypać cukrem pudrem. Smacznego!