Sposób przygotowania:
Bułeczki cynamonowe z czekoladą
Ciasto: Drożdże skruszyć do mleka i odstawić na ok. 5 min. Masło roztopić i wystudzić. Wlać do mleka, dodać cukier, jajko i cynamon. Zmiksować na gładko. Mąkę wsypywać stopniowo. Gdy ciasto będzie odchodzić od ścianek wyciągnąć, wyrobić jeszcze ręką i zbitą, błyszczącą kulę ciasta, włożyć do natłuszczonej miski. Odstawić na ok 60 min. Przykryć ściereczką. Nadzienie: Masło stopić, do ciepłego masła wsypać startą czekoladę i mieszać do rozpuszczenia. Dodać cynamon. Wymieszać. Ciasto rozwałkować na prostokąt (grubość ok 10 mm). Posmarować nadzieniem i zwinąć w roladę. Kroić ukośne plastry. Odstawić jeszcze na 20 min. Piekarnik nagrzać do 180*C. Przygotowane plastry układać na 'kratce' i piec ok 20 min.