Sposób przygotowania:
Drożdżowe bułeczki z makiem i kruszonką
Drożdże i 2 łyżki cukru rozpuszczamy w mleku, odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejce.
Mąkę przesiewamy.
Dodajemy do mąki zaczyn drożdżowy i pozostałe składniki, zagniatamy ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne.
Odstawiamy na 1 godzinę w ciepłe miejsce.
Ciasto dzielimy na 2 części, następnie wałkujemy cienko na prostokąty.
Wykładamy połowę masy makowej i zwijamy w rulon, to samo robimy z drugą częścią.
Składniki kruszonki łączymy ze sobą.
Bułeczki wykładamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia.
Posypujemy kruszonką.
Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach.
Smacznego ;)
Mąkę przesiewamy.
Dodajemy do mąki zaczyn drożdżowy i pozostałe składniki, zagniatamy ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne.
Odstawiamy na 1 godzinę w ciepłe miejsce.
Ciasto dzielimy na 2 części, następnie wałkujemy cienko na prostokąty.
Wykładamy połowę masy makowej i zwijamy w rulon, to samo robimy z drugą częścią.
Składniki kruszonki łączymy ze sobą.
Bułeczki wykładamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia.
Posypujemy kruszonką.
Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach.
Smacznego ;)